В Мінську тристороння група узгодила порядок розмінування

Вівторок, 8 грудня 2015, 23:30
В Мінську тристороння група узгодила порядок розмінування

У Мінську тристороння контактна група в ході засідання визначила ділянки в зоні АТО, де в першу чергу буде проведено розмінування.

Про це повідомила прес-секретар представника України в групі, екс-президента Леоніда Кучми Дар'я Оліфер в Facebook.

"Учасники зустрічі погодили пропозицію робочої підгрупи з безпеки відносно того, на яких ділянках уздовж лінії зіткнення буде в першу чергу проведено розмінування - з урахуванням їх інфраструктурної та гуманітарної значущості", - написала вона.

Також за підсумками засідання сторони узгодили, що представники СММ ОБСЄ повинні отримати доступ до всієї території Донбасу, в тому числі і до непідконтрольної України частини українсько-російського кордону.

Крім того, представники так званих "ДНР" і "ЛНР" повинні забезпечити доступ експертам міжнародних організацій, в тому числі, "Лікарів без кордонів" та Міжнародного Комітетета Червоного Хреста до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частини Донбасу.

Також, як зазначила Оліфер, Україна наполягає на пріоритеті обміну полоненими напередодні Різдва і Нового року.

Наступне засідання тристоронньої контактної групи в Мінську відбудеться 15 грудня.

Оліфер відзначила, що можливе продовження роботи тристоронньої контактної групи в 2016 році залежатиме від відповідного рішення лідерів країн Нормандської четвірки

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування