Порошенко вимагає прийняти податкову реформу до Нового року

Середа, 9 грудня 2015, 00:03

Президент Петро Порошенко поставив завдання до Нового року прийняти зміни в податкове законодавство і бюджет на 2016 рік.

Про це він заявив на 16-му засіданні Національної ради реформ, передає прес-служба президента.

"Йдеться про те, що прийняття бюджету і змін до податкового законодавства є умовою для отримання фінансування від Міжнародного валютного фонду. На сьогоднішній день фінансування МВФ є одним з ключових умов забезпечення фінансової стабільності держави", - відзначив Порошенко.

За словами президента, в цілому зміни в податкове законодавство повинні відповідати трьом вимогам. Вони повинні стимулювати розвиток економіки: "Ставки податків, адміністрування, прозорість повинні істотно вплинути на інвестиційний клімат".

Вони повинні сприяти суттєвому скороченню податкового навантаження на бізнес, спрощення адміністрування, забезпечення прозорості, в тому числі і для розкриття "сірих" секторів економіки, де до цього взагалі не було обліку, зазначив президент.

Також податкові зміни не повинні обернутися втратами для бюджету.

"Це можна забезпечити тільки нашою спільною об'єднаною роботою", - заявив глава держави.

 "Частину, присвячену адмініструванню, пропонується прийняти з урахуванням компромісних пропозицій, як напрацьованих в Міністерстві фінансів, так і тих, що були напрацьовані у податковому комітеті, а також іншими народними депутатами. Впевнений, що тут можливе об’єднання підходів", - зазначив Порошенко.

Він підкреслив, що податок на прибуток підприємств і ПДФО, всупереч попереднім намірам, збільшуватися не будуть.

"Дуже важливо, щоб ця філософія розповсюджувалася на декілька років. Якщо ми ставимо 18 відсотків податок на прибуток підприємств і ПДФО на 2016 рік, щоб ми зараз зафіксували, що на 2017 рік ставка буде ще зменшена на один відсоток, а на 2018 рік визначили орієнтир, за яким ми маємо досягнути максимум 20-відсоткового навантаження на фонд заробітної плати – приблизно 10 відсотків ПДФО і 10% – ЄСВ", - заявив Порошенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування