Ірак попросив НАТО змусити Туреччину вивести війська

Середа, 9 грудня 2015, 04:52

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді звернувся до НАТО з проханням "використати свій моральний авторитет", щоб змусити вивести свої війська з півночі країни.

Про це повідомляє агентство Reuters, передає Лента.ру.

"НАТО має використати свій авторитет, щоб змусити Туреччину вивести свої частини з іракської території", - заявив прем'єр Іраку.

Дана заява з'явилася після закінчення 48-годинного ультиматуму, який Багдад висунув Анкарі. Раніше 8 грудня ополчення Іраку пригрозило туркам заходами у відповідь, якщо умови цього ультиматуму будуть порушені.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара не збирається виводити свої війська з Іраку, так як дії турецьких військових допомагають Багдаду у боротьбі з "Ісламським державою". При цьому він зазначив, що Анкара призупиняє подальше розгортання підрозділів на півночі Іраку.

4 грудня стало відомо, що батальйон турецьких солдатів з бронетехнікою розміщений на півночі Іраку поблизу захопленого бойовиками ІД міста Мосул. Офіційна мета місії - підготовка місцевого ополчення для боротьби з терористами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування