Медведєв вважає відключення світла в Криму "геноцидом"

Середа, 9 грудня 2015, 11:03

Російський прем'єр Дмитро Медведєв вважає припинення поставок електроенергії з України в Крим "геноцидом".

Про це він заявив у середу під час інтерв'ю російським каналам.

"Те, що сталося зі світлом, інакше як "геноцид" не назвати. Це абсолютно хамська, абсолютно така відморожена, як кажуть у народі, позиція ... Ну як це назвати? Свинство просто, по-іншому ніяк не назвати", – сказав він.

У той же час Медведєв заявив, що "колапсу" в Криму в період відключення світла не сталося і всі основні соціальні установи були забезпечені електрикою.

Він нагадав про недавнє підключення першої нитки енергомосту з Росії в Крим і заявив, що в травні 2016 року будуть підключені ще дві нитки, що повністю забезпечить півострів енергією.

Крім того, Медведєв розповів про плани побудувати до 2018 року дві електростанції в Севастополі і Сімферополі, що зробить Крим енергонадлишковим регіоном.

Також він запевнив, що самі кримчани дуже раді російської анексії і "готові навіть більшу ціну заплатити, лише б не повертатися в той бардак, в якому вони були ще буквально зовсім недавно".

Медведєв упевнений, що "Крим вже інтегрований в правовий і економічний простір" Росії.

Як відомо, 22 листопада через підриву електроопор в Херсонській області в анексований Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України.

8 грудня поставки енергії повністю відновилися.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...