Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ООН: На Донбасі загинули більше 9 тисяч осіб

Середа, 9 грудня 2015, 12:35

В результаті військових дій на Донбасі загинуло більше 9 тис. людей, ще понад 20 тис. є постраждалими.

Про це йдеться в доповіді, опублікованій на сайті офісу Верховного комісара ООН з прав людини.

"У цілому з середини квітня 2014 по 15 листопада 2015 зафіксовано як мінімум 29830 жертв (українські Збройні сили, цивільні особи і члени озброєних груп) в районі збройного конфлікту на сході України, в тому числі, як мінімум, 9098 загинули, щонайменше 20732 постраждали ", - говориться в доповіді.

Згідно з інформацією, це вже 12-а доповідь управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації з дотриманням прав людини в Україні, заснований на роботі відповідної місії моніторингу.

Доповідь охоплює період з 16 серпня по 15 листопада 2015 року.

"Кількість жертв серед цивільного населення, зафіксована Управлінням з 16 серпня по 15 листопада, становить 178 осіб, з яких 47 загиблих і 131 поранений", - йдеться в доповіді.

З цієї кількості 52% - це жертви вибухонебезпечних пристроїв, які залишилися після активних бойових дій в регіоні, що підтверджує необхідність широкого розмінування території.

У доповіді говориться, що оголошений режим припинення вогню на Донбасі привів до значного зниження бойових дій, особливо у вересні та жовтні.

Разом з тим, згадується в документі, в першій половині листопада відбулося збільшення зіткнень уздовж лінії зіткнення, в тому числі з використанням артилерійських систем.

Місія також констатує надходження інформації про серйозні порушення прав людини відносно населення, яке проживає на територіях самопроголошених "ДНР/ЛНР".

В Управлінні Верховного комісара також відзначили, що введені українською стороною в січні 2015 року обмеження на переміщення через лінію зіткнення, залишається одним з головних викликів для людей, що живуть в зоні конфлікту.

"За оцінками, 2,9 млн осіб, що живуть в зоні конфлікту, як і раніше стикаються з труднощами в здійсненні своїх економічних і соціальних прав, зокрема мова йде про доступ до якісної медичної допомоги, житла, соціальних послуг та пільг, а також компенсаційним механізмам", - сказано в доповіді.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування