Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінфін РФ ініціював судову суперечку з Україною по "боргу Януковича"

Четвер, 31 грудня 2015, 23:49
Мінфін РФ ініціював судову суперечку з Україною по боргу Януковича

Мінфін Росії ініціював судову суперечку з Україною по її боргу перед РФ на 3 млрд доларів.

Про це повідомляє РІА Новини.

"Мінфін Росії повідомляє, що Україна не здійснила платіж у загальній сумі 3,075 мільярда доларів в рахунок погашення та обслуговування облігацій зовнішніх державних позик, що належать Росії, протягом пільгового періоду, що закінчився 31 грудня 2015. Таким чином, в даний час Україна знаходиться в стані дефолту по цих облігаціях", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в жовтні утримувачі 13 з 14 випусків єврооблігацій України на загальну суму 14,36 млрд доларів і 600 млн доларів підтримали їх реструктуризацію.

Згоди не було отримано тільки по "російських" євробондах.

РФ відмовилася обговорювати реструктуризацію на загальних умовах, наполягаючи на суверенному, а не комерційнму характері боргу. МВФ підтвердив, що цей борг є суверенним, однак Київ заявив, що Москва не отримає кращих умов, ніж інші кредитори, а інакше готовий до судових спорів.

Арсеній Яценюк 29 грудня повідомив, що уряд виділить кошти на послуги юристів для участі в судовому процесі проти Росії щодо цього боргу.

Нагадаємо, міністр фінансів України Наталія Яресько очікує продовження переговорів із російською стороною щодо випущених у грудні 2013 року єврооблігацій на 3 млрд доларів, термін погашення яких настав 20 грудня 2015 року, на початку 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування