З 1 січня набуває чинності російське ембарго на українські товари

П'ятниця, 1 січня 2016, 01:15

З 1 січня 2016 року Російська Федерація призупиняє поставки українських товарів.

Про це пише Укрінформ.

Як випливає з постанови уряду Російської Федерації № 1397 від 21 грудня 2015 року  з 1 січня 2016 року, Україну включено до переліку країн, з яких заборонено ввезення до Російської Федерації сільгосппродукції, сировини та продовольства. Заборона діятиме до 5 серпня 2016 року.

Забороняються товари сільгоспвиробництва, сировина та продовольство, країною походження яких є США, країни Європейського Союзу, Канада, Австралія, Норвегія, Україна, Республіка Ісландія та Князівство Ліхтенштейн, Республіка Албанія, Чорногорія. Забороняються продукти тваринництва, включаючи м'ясо великої рогатої худоби, свинину, харчові субпродукти, рибу й ракоподібні, молоко й молочні продукти, овочі, ковбаси тощо.

Водночас з 1 січня вступає у дію ЗВТ між Україною і Євросоюзом. У зв’язку з цим в новорічному зверненні президент України Петро Порошенко заявив, що за кілька років Україна компенсує завдані Росією збитки.

У свою чергу, з 10 січня 2016 року, забороняється до ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації. Мінекономрозвитку пропонує повністю заборонити ввезення, зокрема, м'яса великої рогатої худоби, свинини, риби, шоколаду, пива, горілки, сигарет, обладнання для залізниць або трамвайних колій, інсектицидів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування