Туреччина хоче подати скаргу до СОТ на російські санкції

Понеділок, 4 січня 2016, 06:42

Турецька влада почала готувати матеріали для подання до Світової організації торгівлі скарги на введення Росією економічних санкцій.

Про це Daily Sabah заявив міністр економіки Туреччини Мустафа Елітас, передає "РБК".

За його словами, зараз скарга знаходиться на розгляді для відправки до СОТ. Турецька влада займається збором доказів порушення Росією правил організації.

 "Ми відстоїмо права всіх, хто постраждав (через санкції), в міжнародних судах", - пообіцяв Елітас.

Глава відомства зазначив, що у торгівлі повинна бути "моральна основа".

"Підприємці довірилися російському уряду і вклали гроші в країну. Ми намагаємося бути терплячими, але чекаємо ембарго проти Туреччини", - сказав він.

Міністр також порівняв взаємини з Росією з прогнозом погоди, який іноді обіцяє сонце, а іноді дощ і хмарності.

"При хмарності їх дії не відповідають міжнародним правилам торгівлі", - заявив Елітас, додавши, що при відомстві створили спеціальний орган для розгляду скарг турецьких бізнесменів, що працюють з російськими партнерами.

Указ про введення санкцій проти Туреччини був підписаний після інциденту з російським Су-24, який був збитий турецькими ВПС на сирійському кордоні. До ввезення в Росію були заборонені турецькі овочі, фрукти, м'ясо птиці. Москва також ввела заборону на виконання турецькими компаніями окремих видів робіт та послуг, перелік яких повинен визначити кабмін, і обмеження при працевлаштуванні турецьких громадян з 1 січня 2016 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News