Російські хакери причетні до вимкнення електрики в Україні – iSight Partners

П'ятниця, 8 січня 2016, 07:21

Американська компанія iSight Partners, що спеціалізується на питаннях кіберрозвідки, стверджує, що російська група хакерів Sandworm причетна до безпрецедентного відключення електроенергії в Україні.

Про це повідомляє у п'ятницю Радіо Свобода.

Компанія iSight та інші компанії з кібербезпеки схиляються до того, що саме група Sandworm запустила шкідливе програмне забезпечення BlackEnergy.

Раніше з’явилися повідомлення, що Центральне розвідувальне управління, Агентство національної безпеки, Департамент внутрішньої безпеки США розслідують можливу причетність російських урядових хакерів до кібератак на українські електромережі в грудні 2015 року.

Українська компанія "Прикарпаттяобленерго" повідомила про вимкнення електроенергії, що вразило Івано-Франківськ і ще частину Прикарпаття, 23 грудня.

Причиною аварії назвали втручання сторонніх осіб у роботу телемеханіки – автоматичної системи контролю та управління енергообладнанням. Крім того, компанія повідомила і про технічні збої в роботі свого кол-центру.

Служба безпеки України 28 грудня звинуватила в цьому Росію. СБУ повідомила, що йшлося про кілька українських енергокомпаній. Незалежних повідомлень про причетність Москви до хакерської атаки немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування