Глава поліції Кельна іде з посади через напади на жінок

П'ятниця, 8 січня 2016, 19:59

Глава поліції Кельна Вольфганг Альберс залишає посаду у зв'язку з масштабною критикою через масові напади на жінок у новорічну ніч.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на AP.

Місцева влада повідомила, що 60-річний шеф поліції завчасно піде на пенсію.

Міністр внутрішніх справ федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Ральф Єгер заявив, що такий крок необхідний для відновлення довіри до роботи поліції.

Альберс зіткнувся із хвилею критики з приводу того, що поліція наступного дня не згадала про цю ситуацію у звіті, назвавши ситуацію в місті в цілому спокійною. Він визнав свою помилку, проте не погодився, що поліція діяла надто повільно.

Мер міста Генріетта Рекер у п'ятницю заявила, що її довіра до поліції Кельна похитнулася, а також допустила, що поліція приховала від неї інформацію, зокрема щодо походження нападників.

Альберс відкинув звинувачення, що поліція свідомо приховувала інформацію.

Раніше поліція повідомила, що ідентифікувала 31 чоловіка, які вчиняли напади на жінок у новорічну ніч. Із 31 підозрюваного 9-ро виявилися вихідцями з Алжиру, 8-ро - з Марокко, 5-ро - з Ірану, а ще 4-ро – зі Сирії. Серед підозрюваних виявилися двоє громадян Німеччини, один серб і один громадянин США.

За даними поліції, у заворушеннях брали участь 18 осіб, які домагаються надання їм притулку в Німеччині.

Загалом у поліцію було подано понад 120 заяв про скоєння злочинів у Кельні в новорічну ніч. Три чверті заяв надійшли від жінок, які скаржилися на напади сексуального характеру.

Влада вивчає відео з камер зовнішнього спостереження, а також з мобільних телефонів.

У Кельні пройшли акції протесту із закликами розібратися з сексуальними злочинами в місті.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що влада розгляне можливість депортувати іноземців, звинувачених у злочинах на території Німеччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування