Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацгвардія створила інтерактивний центр набору контрактників

Понеділок, 1 лютого 2016, 12:02

В Національній гвардії створений інтерактивний центр прийому на контрактну службу.

Про це заявив начальник відділу Управління кадрової роботи Нацгвардії Михайло Кардинал на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він розповів, що на сьогодні штатна чисельність формування – 49 тисяч військовослужбовців, за законом вона може досягати до 60 тисяч в особливий військовий період. За 2014 – 15 роки Нацгвардія поповнилася на 6 тис. осіб за рахунок "строковиків", громадян, які несуть службу за мобілізацією і резервістів.

"Але як показала практика, у нас до сьогодні був не дуже тісний зв'язок з цивільним населенням та резервістами. Тому з'явилася ідея створити такий центр для максимального інформування громадян", – зазначив Кардинал.

Він розповів, що в центрі будуть працювати фахівці з кадрів, психологи, юристи, офіцери з комунікацій.

Серед завдань інтерактивного центру – первинна вербувальна робота, відбір на контрактну службу, психологічний відбір, відправка на медкомісії, а також робота з абітурієнтами, які бажають вступити до вузів Нацгвардії.

Серед переваг служби в Нацгвардії за контрактом Кардинал зазначив заробітну плату не менше 7 тисяч грн, відпустка до 30 днів, кожен військовослужбовець-"контрактник" застрахований на 600 тис. грн, стаж служби за контрактом зараховується в загальний стаж держслужби, можливість участі в миротворчих операціях.

Він зазначив, що на сьогодні в Нацгвардії несуть військову службу за контрактом 16 тисяч 204 людини. У планах на 2016 рік – прийняття на контрактну службу 4 тисяч громадян. За його словами, лише за січень Нацгвардія поповнилася 400 військовослужбовцями-"контрактниками".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування