Томенко: Війна Порошенка і Яценюка може призвести до виборів

Понеділок, 1 лютого 2016, 16:15

Прем'єр Арсеній Яценюк фактично оголосив війну президенту Петру Порошенку, що може спровокувати дострокові вибори Ради.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив депутат Микола Томенко.

"Це оголошення війни фантастично непрофесійне і непродумане. Виступати з ініціативою референдуму, де запитання від Медведчука, Симоненка і Тимошенко, а частина запитань взагалі неадекватна – це, як мінімум, непродумано", - вважає Томенко.

"А чого варте унікальне запитання про "повну парламентську республіку"? Я як доктор політичних наук не знаю, що таке "повна парламентська республіка". Скоріше за все, малася на увазі ідея ліквідувати прямі вибори президента і передати всі повноваження прем’єру. А це, як ви розумієте, – прямий виклик президенту", - додав він.

Томенко розповів, що після таких заяв Яценюка головні політичні партії почали готуватися до дострокових парламентських виборів.

"До речі, актуалізація ідеї дострокових виборів призвела до того, що керівництво БПП, "Батьківщини" і "Самопомочі" почали готувати своїх кандидатів в округах… Усі вважають, що, якщо гряне грім, то, як завжди, не домовляться і буде діяти нинішній закон про вибори. Усі розуміють, що владі вигідний цей закон", - сказав Томенко.

За його ловами, у команди Порошенка є план про обрання пропрезидентської більшості.

"Влада йде трьома колонами – Блок Петра Порошенка, Блок Саакашвілі і братська структура "Наш край" – і при цьому сподівається на перемогу мажоритарників від влади, що будуть підтримані серйозним адмінресурсом. Таким чином президент планує отримати 226 голосів у наступному парламенті. Отож, тоді прем’єр-міністр або від БПП, або Саакашвілі", - розповів Томенко.

Проте, за його словами, такий варіант малоймовірний, і тому політичні переговори тривають.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування