Апарат ВР не знає, скільки депутатів залишилося в коаліції

Понеділок, 22 лютого 2016, 16:25

Апарат Верховної Ради не має інформації про те, скільки парламентарів офіційно входять у коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна".

Про це йдеться у відповіді апарата парламенту на запит "Українських новин".

"Не можемо надати вам вичерпну відповідь щодо персонального складу коаліції депутатських фракцій "Європейська Україна" у Верховній Раді 8-го скликання, винятковим розпорядником такої інформації на даний момент залишається її (коаліції) керівництво", - сказано в ньому.

Апарат Верховної Ради запитували, які фракції й окремі депутати написали заяви про вихід із коаліції і чи вважаються депутати, які вийшли чи виключені з фракції-члена коаліції, членами коаліції. Також парламент просили надати точну кількість депутатів, що входять у коаліцію, з уточненням, чи входять у їх число депутати від фракції Радикальна партія Олега Ляшка.

Станом на 19 лютого надійшли документи про вихід зі складу коаліції фракцій Радикальної партії, "Самопоміч" і "Батьківщина", а також 5 депутатів про їх персональний вихід із коаліції: Дмитра Добродомова, Богдана Матківського, Олега Мусія, Олександра Сугоняки й Сергія Капліна, відповів апарат.

Текст угоди про коаліцію депутатських фракцій "Європейська Україна" не дає відповідь на запитання, чи вважаються виключеними зі складу коаліції ті депутати, які вийшли чи були виключені зі складу фракцій-членів коаліції.

Крім того, у відповіді наголошується, що регламент коаліції передбачає створення її секретаріату, який мав би здійснювати її організаційно-технічне й інформаційно-аналітичне забезпечення.

Однак у розпорядженні в апарата немає документів про створення такого секретаріату.

У зв'язку з цим апарат не відповів на запитання про кількісний склад депутатів коаліції.

Як відомо, після офіційного оголошення про вихід фракцій "Батьківщина" і "Самопоміч" із коаліції постало питання, чи існує ще коаліція. На це Ляшко показав лист про рішення своєї фракції вийти з коаліції, але запропонував переформатувати коаліцію.