Ляшко показав докази виходу з коаліції і запропонував новий формат

П'ятниця, 19 лютого 2016, 13:04

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко показав у Верховній Раді лист про вихід його фракції з коаліції.

Документ він продемонстрував із трибуни парламенту.

Ляшко переконує, що його фракція вийшла з коаліції
Ляшко переконує, що його фракція вийшла з коаліції

"Я взяв копію реєстраційної карточки секретаріату голови Верховної Ради, де чітко вказано, що наш лист отримано, що голова Верховної Ради з ним ознайомлений", - сказав Ляшко.

"Ось витяг із протоколу засідання фракції Радикальної партії, на якому одностайно було прийнято рішення про наш вихід із коаліції. Ось заява фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо виходу з коаліції", -  заявив він.

"Ні в кого до вчорашнього дня, поки не заявили про вихід із коаліції "Самопоміч" і "Батьківщина", не було сумніві, що "радикали" – в опозиції. Сьогодні кажуть, що ми начебто в коаліції", - обурився Ляшко.

Він заявив, що в регламенті Верховної Ради, парадоксально, немає жодної згадки "коаліція".

"Її немає. Тому що на вимогу Януковича цілий розділ, який регламентує порядок формування коаліції, у 2010 році був вилучений. Єдина згадка про коаліцію – в Конституції, де сказано, що фракції, які мають загалом 226 голосів, формують коаліцію", - сказав Ляшко.

"На жаль, учора європейська коаліція у парламенті припинила існування після заяв про вихід (із неї) фракцій "Батьківщини" й "Самопомочі", - додав він.

"Саме тому фракція Радикальної партії, усвідомлюючи свою відповідальність перед країною, перед громадянами, запропонувала переформатувати, створити нову коаліцію європейську в парламенті, нову програму дій і новий уряду", - заявив лідер Радикальної партії.

Він сказав, що для його політсили ключове у новій коаліції – "це прийняття рішень, які дадуть можливість радикально підвищити рівень життя громадян, зарплати, пенсії, подолання безробіття, захист країни".

"Оце та коаліція, заради якої ми підемо (в об’єднання) для подолання хаосу", - підсумував Ляшко.

Раніше джерела в Адміністрації президента повідомили, що Ляшко просить за збереження коаліції посаду голови Верховної Ради для себе, а також керівництво двома міністерствами для своїх однопартійців і свою людину в компанії "Укроборонпром".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування