Кадиров розповів про вбивство Нємцова та "приціл" на Касьянова

Субота, 27 лютого 2016, 22:25

Глава Чечні Рамзан Кадиров запевняє, що не має стосунку до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова, оскільки той "не стояв на шляху" у Кадирова і це "не його рівень".

Про це 27 лютого Кадиров завив в інтерв'ю програмі "Центральне телебачення" на НТВ.

"Нємцов взагалі мені не заважав насправді. Тому що він ... не мій рівень. До чого тут я", - сказав Кадиров. 

Разом з тим Кадиров  пояснив появу ролика, де на опозиціонера Михайла Касьянова наведено "приціл".

За словами лідера Чечні, ролик  був спробою "пояснити, що він вибрав невірний політичний шлях", пише Дождь.

Також Кадиров розповів, що доповідь заступника голови ПАРНАСу Іллі Яшина "Загроза національній безпеці", яку він оприлюднив раніше офіційної презентації Яшиним, він "отримав від Аллаха". 

"Аллах нам передав цю повну доповідь, і ми раніше, ніж Яшин, опублікували її. Він же турбувався, що в Чечні буде неможливо поширити доповідь, нібито у нас немає соцмереж", - сказав Кадиров. 

Як відомо, у січні у столиці Чечні пройшла багатотисячна акція на підтримку Рамзана Кадирова проти "п'ятої колони" - лібералів, які критикують діючу владу.

При цьому Кадиров звинуватив критиків Путіна у намаганні використати економічну кризу для дестабілізації країни та закликав судити опозицію РФ як "ворогів народу"

Заура Дадаєва, підозрюваного у вбивстві опозиціонера Бориса Нємцова, Кадиров називав "патріотом Росії".

1 лютого Кадиров опублікував в своєму інстаграме відео, на якому були зображені Касьянов і Володимир Кара-Мурза. На відеозапис був накладений фільтр у вигляді оптичного прицілу. Незабаром адміністрація інстаграма видалила ролик за порушення правил сервісу.

Касьянов назвав пост глави Чечні погрозою вбивством.

Доповідь "Загроза національній безпеці" про Чечню і Кадирова опозиціонер Яшин представив 23 лютого. У ніч перед презентацією глава Чечні опублікував її у соцмережах та прокоментував, що "написане не містить нічого, крім балаканини". 

Також Яшин неодноразово заявляв, що "ниточки у вбивстві Бориса Нємцова" ведуть до Кремля та лідера Чечні.  Адвокати дітей Нємцова просили слідство допитати Кадирова.

Кадиров неодноразово заявляв, що нібито готовий прибути до Слідчого комітету для дачі свідчень у справі про вбивство Бориса Нємцова, але слідство нібито вважає це недоцільним.