Лещенко обурюється "договорняками" і законом "під прізвища"

Середа, 3 лютого 2016, 10:16

Депутат Сергій Лещенко виступає за оновлення уряду і проти ухвалення законопроекту, яким намагаються не допустити в Верховну Раду пов’язаних із командою Ігоря Коломойського осіб.

Виступаючи в Верховній Раді, депутат від "Блоку Петра Порошенка" заявив, що Володимир Гройсман "перетворює на цирк" роботу в Раді останніх тижнів.

"Закон №3700 вже 18 разів Ви намагаєтеся включити в порядок денний – закон, який вводить диктатуру партійних лідерів, закон, який дає право лідерам прибирати зі списків виборчих партій неугодних кандидатів", - сказав Лещенко.

"Усе почалося з того, що партії повключали на виборах за договорняками з олігархами, за гроші, різних кандидатів. Після того, як відбулися вибори, – почали чистити партійні списки. Серед тих, хто хоче почистити списки, – Блок Порошенка, партія Ляшка, партія "Батьківщина" і так далі. Замість того, щоб приймати у списки людей, які є негідними, не треба зараз приймати закон під прізвища", - обурився він.

"У партії "Блок Петра Порошенка" стоїть першим на входження адвокат Корбана. Сьогодні між Корбаном і владою є конфлікт – так не треба було приймати його два роки тому в виборчий список, аби зараз нагинати весь парламент і голосувати 18 разів поспіль за закон, який не проходить", - сказав депутат.

Лещенко також обурився, що закони приймають "кнопкодави": "Сидять на гальорці і тиснуть кнопки за трьох-чотирьох депутатів. Ми ж збиралися в цей парламент для того, щоб бути чесними", - сказав він і попросив Гройсмана прокоментувати це.

"Не можна корупцію бороти лише у виконавчій владі, якщо вона є в законодавчій", - сказав Лещенко.

Коментуючи ситуацію в державі загалом, він заявив, що "ситуація накаляється", а Арсеній Яценюк намагається зберегти посаду прем’єр-міністра, хоча не має підтримки.

За словами Лещенка, через "договорняки" намагаються призначити кількох додаткових міністрів.

Натомість, на його думку, потрібно змінити прем’єр-міністра, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ.

"Ми повинні очистити парламент від людей, які звинувачуються в корупції. Сьогодні міністр економіки Абромавичус прямим текстом на прес-конференції заявив, що він іде у відставку через тиск, який на нього здійснюється "смотрящим" у Верховній Раді. Він назвав прізвище колеги по фракції БПП Кононенка", - заявив Лещенко.

"Я хочу, щоб Кононенко вийшов на цю трибуну й прокоментував звинувачення, які лунають на його адресу. Якщо він причетний до корупції, він так само має скласти мандат, як зробили інші депутати – наприклад, Мартиненко. Якщо він не причетний, він має відповісти на звинувачення", - сказав він.

"Досить договорняків у Верховній Раді… Час робити повне перезавантаження влади. Інакше це закінчить достроковими виборами", - сказав Лещенко.

Гройсман відповів: "Коли законопроект підписали 5 керівників фракцій і щодня вони порушують це питання - вибачте, це їхня пропозиція, ваше право голосувати або ні".

"Я виступив категорично проти закону №3693 щодо місцевих рад – бо то реально узурпація влади в місцевих радах: обраних депутатів відкликати партійними органами. Це просто недопустимо… Але тепер мова йде про інший закон – будь ласка, переконайте (колег), нехай депутати не голосують", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування