Саакашвілі: Яценюк і Кононенко блокують наші з Абромавичусом ідеї

Середа, 3 лютого 2016, 11:58

Голова Одеської обласної держадміністрації Міхеіл Саакашвілі бачився з міністром економіки Айварасом Абромавичусом напередодні заяви останнього про відставку.

"Вчора довго говорили з Айварасом Абромавичусом, і він розповів ще багато всього цікавого", - написав Саакашвілі у Facebook.

"Хіба не сумно, що литовці і грузини змушені взяти на себе функцію захисників країни від деяких нечистих на руку людей, що хоч і народилися в Україні, але прорвалися у владу і шкодять її інтересам?", - зазначив він.

Саакашвілі нагадав, що працює разом із Абромавичусом у Раді з реформування держпідприємств.

"Хочу підтвердити, що всі наші ініціативи щодо зміни керівників держпідприємств блокуються особисто прем'єр-міністром з подачі одного з лідерів фракції БПП-Солідарність в Раді – Ігоря Кононенка і ще декількох груп впливу", - заявив керівник Одещини.

Саакашвілі сподівається, що 16 лютого Верховна Рада "знайде в собі сили не тільки відправити уряд у відставку, а й забезпечити те, щоб наступний уряд був повністю захищений від тіньових інтересів з президентської, прем'єрської або будь-яких інших фракцій."

"Також впевнений, що у всіх основних фракціях є достатньо здорових сил – і вони зможуть підтримати процес очищення", - додав він.

"Думаю, Верховна Рада повинна провести публічні слухання, запросити і Айвараса, і пана Кононенка – і на всі питання повинні бути дані вичерпні відповіді. Я особисто теж готовий виступити на цих слуханнях. Ми повинні розблокувати найважливіші економічні реформи і приборкати корупційні інтереси", - заявив Саакашвілі.

Вчинок мужньої людиниВчора довго говорили з Айварасом Абромавічусом і він розповів ще багато всього цікавого. Хіба не ...

Posted by Mikheil Saakashvili on Wednesday, February 3, 2016

Вранці 3 лютого Абромавичус заявив, що йде у відставку з посади міністра економіки, яку обіймав трохи більше року, – зокрема, через "кадрове свавілля" і лобізм з боку Ігоря Кононенка.

Політолог Тарас Березовець повідомив, що напередодні, 2 лютого, Абромавичус зустрічався у Києві з Саакашвілі.

Вчера я встретил Айвараса Абромавичуса, мирно обедавшего в одном известном киевском ресторане с Михеилом Саакашвили. Там...

Posted by Taras Berezovets on Wednesday, February 3, 2016

Пайетт назвал Абромавичуса "одним из главных реформаторов в правительстве Украине и человеком, который верит в будущее, ...

Posted by Taras Berezovets on Wednesday, February 3, 2016

При цьому Березовець зазначав, що всім штабам "Блоку Петра Порошенка" дали команду готуватися до дострокових парламентських виборів на вересень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News