ЦВК не може призначити вибори, бо нема документа, що Єремеєв помер

Четвер, 4 лютого 2016, 21:15

ЦВК поки що не отримувала постанов про припинення повноважень нардепів Бориса Філатова та Владислава Атрошенка, яких було обрано мерами, а також не отримувала юридичного підтвердження смерті Ігоря Єремеєва.

Як повідомив голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський, через це ЦВК не може оголосити вибори у відповідних округах.

"Жодна з цих двох постанов досі не надійшла до ЦВК, відповідно, підстав для призначення проміжних виборів народних депутатів України в округах №27 та №206 у ЦВК на цей момент немає", - сказав він на брифінгу в Києві в четвер.

Охендовський зазначив, що, за наявною інформацією, постанови про припинення повноважень депутатів Філатова та Атрошенка досі не підписав голова Верховної Ради.

Голова ЦВК також сказав, що комісія не може призначити вибори в окрузі №23, який не має представництва у Верховній Раді після загибелі народного депутата Єремеєва, доки не отримає офіційного юридичного підтвердження факту його смерті.

Охендовський зазначив, що такий документ може надійти від Верховної Ради або будь-якої третьої особи. Відповідаючи на запитання журналістів, він наголосив, що якщо таке свідоцтво є в апараті Верховної Ради, то парламент міг би відправити його до ЦВК.

При цьому Охендовський зазначив, що ЦВК традиційно з подібних питань ніколи не зверталася і не вважає це доречним з етичних міркувань.

Крім того, голова Центрвиборчкому звернув увагу, що закон не зобов'язує ні ЦВК звертатися по такий документ, ні Верховну Раду передавати відповідний документ.

Як повідомлялося, Єремеєв помер 12 серпня 2015 року в одній із клінік Швейцарії після падіння з коня кількома днями раніше.

24 грудня 2015 року Верховна Рада України достроково позбавила мандата позафракційного народного депутата Бориса Філатова, обраного мером Дніпропетровська.

28 січня 2016 року Верховна Рада України підтримала позбавлення депутатських повноважень народного депутата фракції "Блок Петра Порошенка", мера Чернігова Владислава Атрошенка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування