Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі затримали СБУшників, які покривали корупцію

П'ятниця, 5 лютого 2016, 11:18

Військова прокуратура Південного регіону затримала двох оперативників та слідчого Управління Служби безпеки України в Запорізькій області за підозрою в отриманні хабара.

Про це УП повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Затримали двох оперативників та слідчих. Їх підозрюють в отриманні хабара від Титано-Магнієвого комбінату", - сказав він.

За словами джерела – обшук дуже серйозний.

У Військовій прокуратурі південного регіону підтвердили факт затримання, не називаючи конкретних учасників.

"4 лютого в управлінні СБУ Запорізької області були проведені обшуки в рамках двох кримінальних проваджень, розпочатих військовою прокуратурою Запорізького гарнізону за фактами одержання неправомірної вигоди співробітниками СБУ. Трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених статтею 365. Готується клопотання до суду про обрання для них запобіжного заходу", - прокоментували УП в прокуратурі.

Водночас прес-служба СБУ повідомляє, що двоє оперативних співробітників запорізького управління СБУ вимагали 200 тисяч гривень хабара за закриття кримінального провадження за зловживання "на одному з великих бюджетоутворюючих підприємств області". Правоохоронці затримали вимагачів під час отримання частини хабара – 25 тисяч гривень.

Слідчий того ж управління вимагав 10 тисяч доларів за непритягнення до відповідальності осіб, причетних до організації каналу нелегальної міграції.

Відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають. Зловмисникам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування