Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін у Мюнхені вимагатиме переговорів з деокупації Криму

П'ятниця, 5 лютого 2016, 13:56

Глава МЗС України Павло Клімкін має намір підняти питання щодо переговорів про деокупацію Криму на зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" 13 лютого.

Про це він заявив у п'ятницю, передають Українські новини.

"Ми тиснемо, але Росія говорить поки, що, це не вимагає обговорень. Я, до речі, порушу це питання під час нашої зустрічі в "нормандському форматі", неважливо, де вона відбудеться", - сказав він.

Українську сторону на цих переговорах з деокупації Криму, як зазначив Клімікін, цікавлять питання в гуманітарній, екологічній, економічній та навігаційної сферах, а також ситуація з безпекою і сам статус півострова.

"Чи зможемо ми почати з Росією дискусію з усіх питань одночасно - це питання подальшого обговорення. Але у нас є стільки питань, і я сподіваюся, що Росія також розуміє, що ці питання не вирішуються. Під російською окупацією Крим сьогодні йде в нікуди", - сказав міністр.

Клімкін повідомив, формат переговорів з деокупації Криму не матиме нічого спільного з "нормандським форматом", що передбачає врегулювання конфлікту на Донбасі.

4 лютого Європейський парламент закликав Росію розпочати переговори з Україною про деокупацію Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування