Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правозахисники: За вивіз речей з Криму прикордонники беруть $600

Субота, 6 лютого 2016, 13:37

Дія постанови про обмеження найменувань та обсягів товарів і особистих речей громадян, які дозволяється перевозити з Криму на материк і назад породила корупційні схеми на адмінкордоні з півостровом та незаконне стягування коштів з громадян.

Про це заявляє керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, пишуть Крим.Реаліі

За її словами, правозахисники вже мають кілька звернень від людей, які намагалися вивезти своє майно з Криму.

"За їх даними, у середньому хабар за те, щоб вивезти з Криму свої речі, становить від 400 до 600 доларів ", - заявляє Скрипник.

У Держприкордонслужбі щодо заяв правозахисників про факти корупції та хабарництва поки не висловилися, зазначає видання.

Як відомо, постанова №1035 "Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України і/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію"  набула чинності 15 січня 2016-го.  

На час окупації Криму заборонено усі поставки туди, а також з Криму на материкову Україну. Винятком є особисті речі громадян, згідно з ч.1 ст. 370 Митного кодексу, які перевозяться у ручній поклажі або багажі.

Обмежено також найменування і обсяг соціально значущих продуктів, що перевозяться громадянами: сумарна вартість їх не може перевищувати 10 тис. грн. і 50 кг на одну людину. 

Правозахисники оскаржують постанову КМУ у суді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...