Лещенко опублікував скандальну переписку Пасішника і Абромавичуса

Понеділок, 8 лютого 2016, 13:18
Лещенко опублікував скандальну переписку Пасішника і Абромавичуса
УП

Депутат Сергій Лещенко опублікував скандальну переписку мініста економіки Айвараса Абромавичуса і виконавчого директора "Нафтогазу" Андрія Пасішника, де останній заявив, що його на посаду в Кабміні просуває Ігор Кононенко.

Скрін-шот переписки у Viber Лещенко опублікував у своєму блозі на "Українській правді".

В ході переписки Пасішник писав Абромавичусу, що пропозиція стати заступником міністра йому "надійшла від команди Петра Олексійовича (Порошенка – ред.)".

 

"Мене запрошував до себе Кононенко. Сказав, що з прем'єром вони погодили", - написав Пасішник Абромавичусу.

Як припускає Лещенко, необхідність призначити Пасішника в Кабмін була викликана "надмірною самостійністю" керівництва державної компанії "Укргазвидобування".

Ця компанія раніше була одним з головних джерел доходу для впливових депутатів з групи "Воля народу", голосами яких часто користувалася президентська фракція в Раді.

"Главою компанії став непов'язаний з "Волею народу" Олег Прохоренко, а його першим заступником – Олександр Романюк, які почали "чистку" в компанії, що за півроку дозволило заощадити півмільярда тільки на закупівлях. Нові менеджери почали розривати депозит з банком Москаленка-Єремеєва, скасували поставки обладнання за завищеними цінами, а минулого тижня розірвали договори про спільну діяльність", - розповів Лещенко.

"Ціною подальшої участі "Волі народу" в ролі неформального члена коаліції мала стати поява близької їм людини у сфері контролю над "Укргазвидобуванням". Такою людиною і є заступник голови правління "Нафтогазу", колишній помічник Єремеєва і екс-співробітник підприємств групи "Континіум" Андрій Пасішник", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News