СБУ отримала докази співпраці з терористами офіцерів РФ з СЦКК

Вівторок, 9 лютого 2016, 11:26
СБУ отримала докази співпраці з терористами офіцерів РФ з СЦКК

Служба безпеки отримала докази співпраці з терористами офіцерів російської групи спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Про це розповів глава Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу у вівторок.

За його словами, у російських військовослужбовців СЦКК вилучено 14 посібників із військової справи з грифом обмеження доступу "ДСК".

Грицак заявив, що в ході чергової ротації російської місії СЦКК 27 січня під час проходження процедури прикордонного контролю у російських військовослужбовців - капітана Сергія Куценка і майора Олександра Корніка вилучено 14 посібників з військової справи з грифом "обмеженого користування".

У росіян також вилучено різноманітні військові шеврони, прапори НЗФ т.зв. "ДНР/ЛНР" та іншу пропаганду.

2 лютого 2016 року на пункті пропуску "Гоптівка" Харківської області під час огляду особистих речей військовослужбовців ЗС РФ вилучено матеріали, що підтверджують сприяння членам терористичної організації "ДНР/ЛНР".

Під час огляду особистих речей начальника штабу-заступника керівника російської сторони в СЦКК полковника Ігоря Кірсанова, офіцера взаємодії підполковника Едуарда Анісімова, офіцера чергової зміни № 1 майора Дамира Шангарєєва, офіцера-спостерігача майора Олександра Андрюшкіна виявлено методичні матеріали та курси лекцій: щодо використання сучасних бойових танкових підрозділів в особливих умовах; щодо використання ручних гранат, мін, підривних зарядів та пристроїв під час підриву мостів, будинків та інших споруд; учбові посібники для підготовки фахівців з використання систем залпового вогню "Смерч", "Ураган", "Град" тощо; блокнот із нотатками способів здобуття інформації військовою наземною розвідкою, а також численними власноручними помітками з ознаками тайнопису.

У полковника Кірсанова вилучено методичні матеріали.

За словами голови СБУ, в зв'язку з виявленими у офіцерів РФ в СЦКК матеріалами відкрито провадження у сприянню тероризму і порушення порядку міжнародних передач товарів.

"2 лютого поточного року нашим слідством зареєстровано кримінальне провадження за статтею 333 КК – порушення порядку передачі товарів, що підлягають державному експортному контролю, а також і також 258-3 КК - сприяння діяльності терористичної організації", - зазначив Грицак.

Він додав, що показані на брифінгу матеріали долучені до кримінального провадження.

Як повідомляв Генштаб, російський генерал-полковник Олександр Ленцов, який раніше керував російською групою в Спільному центрі з контролю і координації вогню, нині координує дії бойовиків.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...