РФ не виконала жодного зобов’язання за мінськими угодами – заява МЗС

Вівторок, 1 березня 2016, 07:45

Російська Федерація за час, який минув з моменту підписання мінських угод не виконала жодного свого зобовʼязання.

Про це йдеться у заяві МЗС України з приводу виконання мінських угод, передає Європейська правда.

"Росія не виконала жодного зі своїх зобов’язань відповідно до мінських угод", – наголошують в МЗС України.

Натомість протягом двох років агресії під командуванням російських офіцерів на Донбасі була "сформована сорокатисячна армія, укомплектована та профінансована російською стороною".

Понад те, на сьогодні Росія та контрольовані нею бойовики продовжують військові провокації, у тому числі із застосуванням зброї, яка мала б бути відведена під контролем та моніторингом ОБСЄ – реактивні системи залпового вогню, самохідна артилерія, міномети калібром 82 та 120 міліметрів.

"Російські війська на Донбасі безперешкодно продовжують здійснювати ротацію, тренування та постачання через неконтрольовані ділянки державного кордону", – додали в МЗС.

В той же час, в МЗС наголошують, що Україна послідовно виконує взяті на себе зобов’язання безпекового, політичного, гуманітарного та соціально-економічного характеру.

Так, українська сторона припинила ведення вогню, забезпечила повний доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, представила своє бачення модальностей проведення місцевих виборів на території ОРДЛО відповідно до Мінських угод, міжнародних стандартів та українського законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київ не буде виконувати вимоги російської сторони, які ґрунтуються на її прочитанні тексту "мінських домовленостей".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...