"Соціальний" газ для населення з квітня може подорожчати на 53%

Вівторок, 1 березня 2016, 12:46

Голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і компослуг Дмитро Вовк прогнозує з 1 квітня підвищення мінімального тарифу на газ для населення і теплокомуненерго на 53%, до 5,5 тис гривень з ПДВ за тисячу кубометрів з 3,6 тисячі гривень з ПДВ.

Про це він повідомив журналістам на конференції Інституту Адама Сміта в Києві, пише "УНІАН".

"Я думаю, що верхня ціна трохи впаде, відсотків до 10, а нижня зросте до 5 тисяч 500 гривень з ПДВ", - сказав Вовк.

Як відомо, мінімальний тариф на газ для населення встановлюється в опалювальний сезон для споживачів, які використовують газ для опалення, а також для підприємства ТКЕ, які надають послуги з централізованого теплопостачання.

За словами Вовка, при збільшенні мінімального тарифу на газ для ТКЕ до 5 тисяч 500 гривень за тисячу кубометрів, вартість централізованого опалення збільшиться в середньому на 80% на місяць.

Голова НКРЕКП нагадав, що соціальну ціну на газ встановлює Кабінет міністрів України і відповідно до підписаної раніше угоди з МВФ, до 1 квітня потрібно досягти 75% від вартості імпортного газу для населення і теплокомуненерго.

Нагадаємо, раніше голова НКРЄ Дмитро Вовк пояснював, що для населення регулятор встановив дві ціни: 3600 та 7200 гривень.

"3600 – це дуже складна ціна, бо це лише 50% від тієї, на яку ми орієнтувались. Її застосовуватимуть в основному в селах, де використовують його найбільше", - розповів Вовк.

Він пояснив, що цей тариф буде застосовуватимуть на час опалювального сезону на споживання до 200 кубометрів.

"Уже починаючи з 201-ого кубометра доведеться платити по 7200 гривень", - уточнив Вовк.

Як відомо, у вересні 2015 року Кабмін вирішив встановити соціальну ціну на газ для населення.

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування