МЗС: Дипломатів і членів сімей допустять до українців, які загинули у Ростові

Субота, 19 березня 2016, 16:52

Співробітників Генерального консульства України у Ростові-на-Дону та членів родин допустять до загиблих громадян України внаслідок катастрофи Boeing. 

Про це, як повідомили у МЗС України, йшлося у телефонній розмові глави МЗС Павла Клімкіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

"Домовлено про надання сприяння та забезпечення доступу співробітників Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, а також членів родин до загиблих громадян України", - йдеться у повідомленні. 

Також в МЗС зазначили, що міністр "вкотре закликав російську сторону негайно звільнити Надію Савченко" та наголосив на необхідності забезпечення безпеки українських дипломатів та дипломатичних установ України на території Росії.

Як відомо, в ніч на 19 березня під час здійснення повторної спроби заходу на посадку зазнав катастрофи Боїнг 737-800 авіакомпанії, що належить ОАЕ.

Літак виконував рейс з Дубая до Ростова-на-Дону. Усі 55 пасажирів та 7 членів екіпажу, що перебували на борту, загинули, серед них - 8 громадян України,  у т.ч. одна дитина.