У катастрофі Boeing в РФ загинули 8 громадян України – МЗС

Субота, 19 березня 2016, 10:00
У катастрофі Boeing в РФ загинули 8 громадян України – МЗС

Внаслідок катастрофи пасажирського літака Boeing 738 авіакомпанії FlyDubai, який розбився при заході на посадку в аеропорту Ростова-на-Дону, загинули 8 громадян України.

Про це повідомив перший секретар департаменту консульської служби МЗС України Євген Ігнатовський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Авіакомпанія FlyDubai на своїй сторінці у Facebook також підтвердила інформацію про загибель 8 українців.

"Серед 55 пасажирів, загиблих на борту літака, що виконував рейс FZ981 із Дубая до Ростова-на-Дону, було 33 жінок, 18 чоловіків та четверо дітей. Серед загиблих 44 росіянина, 8 українців, двоє громадян Індії, один – Узбекистану", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше у департаменті консульської служби МЗС заявили про 7 українців, які загинули внаслідок катастрофи. 

"В ніч на 19 березня під час здійснення повторної спроби заходу на посадку, зазнав катастрофи Боїнг 737-800 авіакомпанії, що належить ОАЕ. Літак виконував рейс з Дубая в Ростов-на-Дону. Всі 55 пасажирів та 7 членів екіпажу, що перебували на борту, загинули.

За попередніми даними на борту перебувало 7 громадян України. З’ясуванням громадянства загиблих займаються генконсульства України в Дубай та в Ростові", - стверджують у зовнішньополітичному відомстві.

МЗС відкрито гарячі лінії в Ростові та Києві: +7918 5879993, +38044 2381657

 

Як повідомляла УП, Boeing міг зруйнуватися, зачепившись за злітно-посадкову смугу. 

"Ми перебуваємо на місці, літак розсипався на шматки по всьому полю, пожежі не було. Він, очевидно, зачепився при повторному заході на посадку за "злітку", після чого стався удар, його розкидало на шматки по полю в межах кілометра", - повідомив начальник ПРЦ МНС Росії Ігор Одер.

При цьому джерела у технічних службах аеропорту повідомили, що причиною аварії міг стати сильний вітер, пориви якого досягали 30 метрів в секунду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування