ЄС продовжить санкції проти Януковича і його оточення - ЗМІ

Середа, 2 березня 2016, 00:35
ЄС продовжить санкції проти Януковича і його оточення - ЗМІ

2 березня, як очікується, Європейський союз продовжить санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича і 15 людей з його найближчого оточення, які закінчуються 6 березня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на джерела в ЄС.

Відзначається, що санкції будуть продовжені ще на один рік.

Очікується, що з списку санкцій виключать міністра охорони здоров'я часів президентства Януковича Раїсу Богатирьову. Санкції були введені два роки тому через розслідування зловживання державними грошима і незаконного виведення активів за межі України.

Як кажуть дипломатичні джерела в ЄС, рішення про продовження санкцій може бути опубліковано в офіційному журналі Євросоюзу 5 березня, тому відразу і вступлять в силу.

Спочатку в списку санкцій ЄС були колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка, колишній глава СБУ Олександр Якименко, радник Януковича Андрій Портнов, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, глава адміністрації Януковича Андрій Клюєв, бізнесмен Сергій Курченко, колишній міністр освіти і науки Дмитро Табачник та інші посадові особи часів президентства Віктора Януковича.

У 2015 році санкції з Портнова були зняті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування