Росія перекидає спецпризначенців і техніку на Донбас

Середа, 2 березня 2016, 12:50

Розвідка повідомляє про перекидання російської військової техніки та російських спецпризначенців на окуповану частину Донбасу.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки.

"Підтверджено чергові факти перекидання з території Росії озброєння та військової техніки, боєприпасів і пального для потреб 1 та 2 армійського корпусів", - сказано в повідомленні.

За інформацією розвідки, 1 березня через пункти пропуску, що не контролюються Україною до Іловайська зайшли три вагони з боєприпасами, два вагони з танковими двигунами та запасними частинами.

У Новоазовськ з РФ зайшли два танка, чотири БМП-2, чотири автомобілі з особовим складом, два паливозаправники.

До Свердловська з території Росії на територію "Свердловського машинобудівного заводу" зайшли шість вантажних автомобілів зі 120-мм мінометами та чотири вантажні автомобілі з боєприпасами до них.

Крім того, встановлено прибуття з території Росії до тимчасово окупованих територій Донбасу російських військових підрозділів та окремих груп російських офіцерів.

"В ході ротації підрозділів спеціального призначення, в район розташування 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК прибув підрозділ 24 окремої бригади спеціального призначення (Новосибірськ) ГРУ ГШ ЗС РФ", - повідомили розвідники.

"Для перевірки стану бойової готовності та матеріально-технічного забезпечення 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК прибула комісія зі складу Центру територіальних військ ЗС РФ (Новочеркаськ Ростовської області)", - додали у розвідці.

Крім того, у ГУР повідомили, що артилерійські підрозділи 1 армійського корпусу, розташовані у Старомихайлівці, з 82/120-мм мінометів та 122-мм гаубиць Д-30 здійснили навмисний обстріл західної частини Донецька (Трудівський мікрорайон), щоб звинуватити у цьому українські силові структури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News