Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радбез ООН посилив санкції проти КНДР

Четвер, 3 березня 2016, 02:52

На засіданні Ради Безпеки ООН в середу, 2 березня, було одноголосно вирішено посилити санкції проти Північної Кореї.

Про це пише dw.com.

Пакет найжорсткіших за останні 20 років санкцій був запропонований Вашингтоном і Пекіном після ядерних і ракетних випробувань Пхеньяну.

Відповідно до нових санкцій, відтепер оглядатимуть всі вантажі, що відправляються в Північну Корею або виходять із цієї країни.

Крім того, в чорний список ООН додаються 16 фізичних осіб, серед них торгові представники Північної Кореї в Сирії, Ірані та В'єтнамі, а також 12 північнокорейських організацій.

Ідея, що стоїть за новою резолюцією Радбезу ООН проста, заявив президент США Барак Обама, коментуючи введення санкцій: "Північна Корея повинна відмовитися від своїх небезпечних програм і обрати кращий шлях для свого народу".

Раніше, 18 лютого, США запровадили свої санкції проти КНДР і тих, хто співпрацює з нею в області розробки ядерної зброї. Штрафні заходи також торкнулися осіб, причетних до відмивання грошей і наркоторгівлі, доходи від якої отримує Пхеньян.

У січні 2016 року північнокорейський режим оголосив про випробування водневої бомби, а в лютому здійснив запуск ракети далекого радіусу дії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування