Коломойський відновлює свій вплив у великій політиці - ЗМІ

П'ятниця, 4 березня 2016, 00:35

Бізнесмен Ігор Коломойський в лютому провів ряд важливих зустрічей в Києві, зокрема, його бачили, як він входить до Адміністрації президента. Також він зустрівся з депутатом ВР Андрієм Іванчуком, який є другом прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми", повідомляє Радіо Свобода.

Так, Коломойський був на Банковій 29 лютого.

"За сто метрів до Адміністрації президента – боковий в’їзд, яким заїжджають ті, хто хоче непублічно відвідати лідера держави. Саме тут "Схеми" фільмують, як Ігор Коломойський у супроводі охоронця виходить зі власного кортежу на вулиці Круглоуніверситетській, пересідає у "Фольксваген транспортер" з автопарку адміністрації і заїжджає у бокові ворота", - йдеться в розслідуванні.

Відзначається, що Коломойський вийшов з АП через дві години.

У телефонній розмові з журналістом, який попросив олігарха прокоментувати зустріч на Банковій, Коломойський відповів, що "чуток не коментує".

Порошенко у відповідь на прохання журналістів оприлюднити журнал відвідувань, відповів: "Не шукайте чорну кішку в темній кімнаті там, де її немає. Адміністрація президента працює абсолютно прозоро. Я особисто буду оприлюднювати… Я перевірю законодавство, але я думаю, що можуть бути випадки, коли окремі мої політичні, в тому числі зовнішньополітичні, зустрічі оприлюднюватися не будуть".

Також в розслідуванні йдеться, що в кінці лютого з офісного центру Коломойського "Міленіум" виходив один з депутатів прем'єрської фракції Андрій Іванчук, давній друг Яценюка і бізнес-партнер олігарха. Також Іванчук - голова комітету Верховної Ради з питань економічної політики.

Крім того, в розпорядженні журналістів "Схем" опинилися записи телефонних розмов, на яких спілкуються люди з голосами, дуже схожими на Коломойського і Іванчука, а також парламентаріїв Сергія Льовочкіна та Сергія Міщенка, з яких випливає, що олігарх має великий вплив на нардепів.

"Схоже, дніпропетровський олігарх відновлює свій вплив у великій політиці, який він мав у попередні роки. Провалене голосування за відставку уряду Яценюка демонструє, що у потрібний момент домовлятися з олігархами не гребує як прем’єр, так і президент", - йдеться в розслідуванні.

Раніше повідомлялося, що Коломойський 21 лютого провів зустрічі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і президентом Петром Порошенко. У Кабміні підтвердили, що бізнесмен і прем'єр зустрічалися з питання компанії "Укрнафта".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...