Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюку нагадали, як важливо "вчасно піти"

Субота, 5 березня 2016, 22:02
Яценюку нагадали, як важливо вчасно піти

Україна потребує повного "перезавантаження": відставки одіозних міністрів і Генпрокурора, позбавлення депутатських мандатів "сірих кардиналів" та зміни прем'єр-міністра, який втратив підтримку парламенту, суспільства і іноземних інвесторів.

Про це заявив нардеп від БПП Сергій Лещенко у своєму блозі на Українській правді.

На його думку, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  не є достатньою противагою для президента Порошенко у стримуванні корупції: "Система стримувань і противаг в Україні не працює, а правоохоронні відомства повністю залучені у процес досягнення політичних цілей". 

"В Україні Яценюк і Порошенко не є опонентами. Вони по суті представляють одну партію...  Замість взаємного контролю Порошенко і Яценюк просто вступили у змову, розподіливши корупційні потоки і розділивши сфери збагачення", - зазначив нардеп. 

"Саме Яценюк як прем'єр є особою, відповідальною за реформи. Після двох років перебування на посаді він намагається перекласти відповідальність на плечі перших-ліпших, хто потрапив під руку", - додав Лещенко.

При цьому він навів приклад подій у Німеччині 1974 року.

"Тоді канцлер Німеччини Віллі Брандт подав у відставку після того, як з'ясувалося,що його помічник був шпигуном НДР. Місце глави уряду без проведення виборів зайняв Гельмут Шмідт. Таким чином Брандт взяв на себе політичну відповідальність...  Ця історія може бути хорошим прикладом для Яценюка, як важливо вчасно піти", - зазначив нардеп.

За словами Лещенка, нинішня коаліція, навіть якщо буде збережена, приречена на провал.

"В її основі будуть лежати не цінності європейської інтеграції, а корупція. ... Навіть якщо уряд тимчасово встоїть, вже зараз маємо готуватися до "плану Б" - розпуску парламенту. Але прийти у точку "перезавантаження" ми маємо з новим законом про вибори, де більше не буде мажоритарки і продажу голосів по 200 гривень, де буде заборонено повальну телерекламу і де депутати нового парламенту більше не матимуть недоторканості", - підсумував нардеп. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування