Адвокат: Чийгоз має бути звільнений, його тримають в заручниках

Середа, 9 березня 2016, 07:42
Адвокат: Чийгоз має бути звільнений, його тримають в заручниках

Адвокат Микола Полозов заявляє, що російська влада незаконно продовжила термін утримання під вартою кримського татарина Ахтема Чийгоза.

Про це Полозов написав на своїй сторінці Facebook.

Він нагадав, що Чийгоз був узятий під варту у справі про "26 лютого" 29.01.2015г, і далі  запобіжний захід продовжувався російськими судами, що діють в Криму.

Останній запобіжний захід був обраний на термін до 8 березня 2016р.

"У фотографіях до цього посту я додаю постанову, винесену суддею Редько (тут одразу приношу вибачення, документи з СІЗО дістаються і в більш непривабливому вигляді), яким призначається судове засідання за поданням прокурора Поклонської, яка раптом не погодилася з ухвалою судової колегії про повернення справи їй, на 11.03.2016г ", - повідомляє він.

"І мимохідь, крім іншого, суддя Редько бере і тупо, в порушення як російських законів, перш за все Конституції Росії, КПК РФ, так і міжнародних норм, зокрема Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод, так ось бере і тупо вписує Ахтему Чийгозу 3 (три)!!! додаткових дні тримання під вартою, без жодного відкритого судового розгляду з обов'язковою присутністю обвинуваченого і його захисника. Така ось "свята простота", - обурився він.

"Термін утримання під вартою Ахтема Чийгоза, визначений судовим рішенням, закінчився 08 березня 2016 р. Зараз 09 березня 2016р. Ахтем Чийгоз має бути звільнений з-під варти", - підкреслив Полозов.

"Що стосується судді Редько, то крім майбутнього розгляду у Вищій кваліфікаційній комісії суддів РФ, в її діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст. 301 КК РФ - завідомо незаконне утримання під вартою - до 4 років позбавлення волі і за даним фактом відповідна заява вже направлена в Генпрокуратуру Російської Федерації", - повідомив він.

При цьому він підкреслив, що не має жодних ілюзій щодо негайного звільнення Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі в зв'язку з вищевказаними обставинами.

"Російська влада продовжує утримувати кримських татар в якості заручників", - заявив він.

 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News