Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Швидкого результату в справах Кононенка і Мартиненка не буде - спецпрокурор

Середа, 9 березня 2016, 12:37

У справах проти Ігоря Кононенка, Сергія Пашинського та Миколи Мартиненка швидкого результату чекати не варто, заявив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Про це він сказав в інтерв'ю українській службі Deutsche Welle.

"На даний час слідство у всіх цих провадженнях триває, поки що підозр нікому не оголошено. Триває стадія збору доказової бази, оскільки статус народного депутата передбачає надання дозволу Верховної Ради щодо притягнення до кримінальної відповідальності", - пояснює Холодницький.

"Там трохи ускладнений процес, тому швидкого результату чекати не варто, оскільки це неможливо. Такі справи, де є системна корупція, де задіяні офшори, тіньові схеми, потребують часу і значних зусиль і, зокрема, допомоги міжнародних партнерів" - зазначив спецпрокурор.

Він закликав, "тверезо ставитись до заяв політиків, громадських діячів, які різними заявами намагаються зробити політичний піар й отримати політичні дивіденди".

"Такі провадження важко розслідувати й важко доводити. Але це не означає, що ці провадження є поза зоною нашої діяльності. На все треба час, щоб виявити, задокументувати всі ці факти і довести їх до суду". - зазначив Холодницький.

Як відомо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію проведенню його командою реформ.

Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи МЕРТ і чиненні тиску.

Кононенка допитали в Національному антикорупційному бюро.

Раніше "Українська правда" провела розслідування, у ході якого з'ясувалося, що соратник прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко за рік міг заробити на продажі уранового концентрату близько 770 млн гривень.

На адресу депутата "Народного фронту" Сергія Пашинського, у свою чергу, звучали звинувачення в рейдерстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...