Лавров: Лікарів не пустили до Савченко через її поведінку в суді

Середа, 9 березня 2016, 18:05

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що поведінка української льотчиці Надії Савченко, незаконно ув'язненої в Росії, вплинула на рішення про допуск до неї лікарів.

Про це дипломат сказав у телефонній розмові з главою МЗС України Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба російського відомства.

Згідно з інформацією, Клімкін поставив питання про доступ українських лікарів до Савченко для її медичного огляду.

"Клімкіну було сказано, що російською стороною були здійснені кроки для того, щоб задовольнити клопотання про відвідування Савченко українськими лікарями як виняток, виходячи з принципів гуманізму", - сказано в повідомленні російського МЗС.

"Суддя Донецького міського суду, де розглядається кримінальна справа щодо Савченко, була готова надати українським медикам доступ до підсудної вже 9 березня", - додали у відомстві.

"Однак зухвала поведінка Савченко під час проведеного в той же день судового засідання і її образливі висловлювання на адресу суду змінили ситуацію, зробивши неможливим здійснення такого візиту", - наголошується в повідомленні.

У МЗС РФ також заявили, що здоров'я Савченко "не викликає побоювань".

Як відомо, під час засідання 9 березня Савченко показала суддям середній палець. Вона заявила, що продовжує сухе голодування.

Суддя оголосив, що вирок у справі почнуть зачитувати 21 березня. Після цього Савченко заспівала гімн України, його підхопила присутні у залі, зокрема Віра Савченко, правоохоронець намагався виштовхати її за плечі. 

Текст останнього слова Савченко раніше оприлюднила її сестра.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News