Мінінформ закликає світ відреагувати на обшуки у журналістів в Криму

Вівторок, 19 квітня 2016, 17:04

Мінінформ закликає МЗС України, міжнародні організації та представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ відреагувати на обшуки у журналістів та інші правопорушення в Криму.

Про це йдеться у заяві міністерства інформаційної політики України.

"Затримання відомого українського журналіста Миколи Семени, Лен’яри Абібуллаєвої та Руслани Люманової, обшуки в їх домівках, а також в оселях ще кількох журналістів в Криму – ще один прояв зневаги до всього світу, який виборює демократію, свободу слова та розвиток", - йдеться у заяві.

У ній зазначається, що затримання, арешти, політичні розправи, кримінальні справи відносно журналістів, а "також намагання звинуватити  непідконтрольних окупанту журналістів у екстремізмі та сепаратизмі –  підступна політика вбивства будь-якої форми свободи на півострові".

У зв’язку з цим, Міністерство інформаційної політики України звернулося до Генеральної Прокуратури АРК та України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України, а також до міжнародних організацій, в тому числі Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ з проханням вжити відповідних заходів та  невідкладно відреагувати на чергові правопорушення.

"Світ має дати жорстку оцінку подібним діям, особливо на тлі російської пропаганди, яка створює власну картину кримських подій та запевняє світ у тому, що всі жителі Криму насолоджуються життям в "рідній гавані", - сказано у заяві.

Як відомо, у Криму провели обшуки у журналістів "Крим. Реалії", зокрема у будинку журналіста Миколи Семени, проти нього порушили кримінальну справу.

Наразі Семену відпустили під підписку про невиїзд.

Українська правда