Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримського журналіста відпустили під підписку про невиїзд

Вівторок, 19 квітня 2016, 16:50

Затриманого у вівторок у Криму журналіста Миколи Семену відпустили з допиту під підписку про невиїзд.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на кримського адвоката Еміля Курбединова.

"О другій годині закінчився його допит у якості підозрюваного, його підозрюють в частині 2 статті 280.1 Кримінального кодексу (Росії). Пред'являють йому те, що він нібито підготував і надіслав для публікації в Крим.Реалії статтю, яку російські експерти вважають екстремістською. Микола провину не визнає. Він відпущений під підписку про не виїзд", – сказав адвокат.

Він також уточнив, що все, що було вилучено у будинку журналіста – комп'ютери, ноутбуки, флеш-накопичувачі, література – будуть піддані експертизі. На думку адвоката ця процедура може зайняти два-три місяці, після чого допити триватимуть.

Двоє інших кримських журналістів були залучені в якості свідків, однак, зіславшись на 51 статтю Конституції Росії, відмовилися від свідчень.

У свою чергу прес-служба кримської прокуратури підтвердила підписку Семени, додавши, що він звинувачується в закликах до екстремізму, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Автор публікації, розміщеної на сайті інформаційної служби, здійснив висловлювання, що закликають до проведення щодо півострова і його жителів ізоляційних заходів, які включають бойові операції", – сказано в прес-релізі.

Як відомо, вранці 19 квітня в Криму російські силовики провели низку обшуків в будинках журналістів у пошуках зв'язків з Крим.Реалії.

Окупаційна прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи відносно кримського журналіста за статтею російського законодавства про "сепаратизм" за публікації в ЗМІ. Пізніше стало відомо, що мова йде про Миколу Семену. Його син розповів Крим.Реалії, що обшук в будинку його батька тривав кілька годин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування