Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка назвала імена ще трьох генералів РФ, які воювали на Донбасі

Понеділок, 4 квітня 2016, 12:56

Російське командування зменшує кількість кадрових російських військових у підрозділах, що перебувають на передових позиціях на окупованій території Донбасу.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

"У зв’язку із регулярним розкриттям в міжнародних ЗМІ фактів безпосередньої участі Росії у збройній агресії проти України та різким збільшенням бойових втрат, командування 1 та 2 АК ЗС РФ отримало наказ знизити до 20% частку кадрових російських військовослужбовців у підрозділах, що перебувають на передових позиціях", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що через це на окупованій території продовжується примусова мобілізація місцевого населення.

"Встановлено, що в останній тиждень березня ц.р. взято на облік всіх чоловіків віком від 18 до 45 років, які працюють на АТ "Сніжнянський машинобудівний завод" (м.Сніжне). "Призовникам" доведено місця збору, час (протягом двох годин) та порядок прибуття до військових частин корпусу", - йдеться у заяві.

Водночас в ГУР повідомили, що встановили теперішні місця проходження служби та посади кадрових російських генералів, що у 2014-2015 роках брали безпосередню участь у збройній агресії Росії проти України на командних посадах у 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Зокрема, йдеться про генерал-майора Кузовлєва Сергія Юрійовича, який з кінця 2014 р. до весни 2015 р. командував 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. Після повернення до Росії, у липні 2015 р., його призначили командувачем 20 Армії (м.Вороніж) Західного ВО (м.Санкт-Петербург) ЗС РФ.

 
Кузовлєв Сергій Юрійович
ГУР МОУ

Також, генерал-лейтенант Юдін Сергій Сергійович, який у 2015 р. командував 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, повернувся на посаду начальника організаційно-мобілізаційного управління Західного ВО (м.Санкт-Петербург) ЗС РФ.

 
Юдін Сергій Сергійович
ГУР МОУ

Генерал-майор ЗС РФ Цеков Олег Мусович, який з кінця 2014 р. до весни 2015 р. командував 2 окремою мотострілецькою бригадою (Луганськ) 2 АК ЗС РФ, повернувся на посаду командира 200 окремої мотострілецької бригади (н.п.Печенга, Мурманська обл.) Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ.

 
Цеков Олег Мусович
ГУР МОУ

У розвідці повідомляють, що указом президента РФ від 21.02.2015 р. №91, він отримав військове звання "генерал-майор".

Як відомо, 28 серпня 2015 року українські спецслужби та розвідка заявили, що вcтановили структуру управління російсько-терористичних військ на Донбасі. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування