Штаб: Ситуація на Донбасі загострюється, сили АТО відбили атаку ДРГ

Вівторок, 5 квітня 2016, 06:53

За минулу добу бойовики 61 раз порушували режим припинення вогню, це наполовину більше в порівнянні з попереднім днем.

Про це прес-центр штабу АТО повідомив на сторінці в Facebook.

На Донецькому напрямку бойовики 4 рази обстрілювали українських бійців в Авдіївці, 3 рази стріляли в напрямку Новгородського, два - по Зайцевому.

Відзначається, що терористи використовують різні види зброї одночасно: міномети, кулемети крупного калібру, гранатомети, роботу снайперів.

На Маріупольському напрямку бойовики нарощують свої сили, застосовуючи заборонену мінськими домовленостями зброю. Зокрема обстрілу з мінометів калібру 120 мм піддалися позиції сил АТО поблизу Талаківці, з мінометів калібру 82 мм - у Широкино.

"На цьому ж напрямку в районі Гранітного бандити спробували взяти штурмом одну із позицій сил АТО. Для відбиття та запобігання проникнення противника на опорний пункт особовим складом було відкрито зосереджений вогонь з кулеметів та стрілецької зброї. Це змусило диверсійно-розвідувальну групу відступити", - йдеться в повідомленні.

У Луганській області бойовики з мінометів били по українських позиціях в районі Новозванівки.

"Безпекова ситуація на Донбасі набуває тенденцію щодо загострення. Та сили АТО готові до різких змін обстановки і надійно утримують свої рубежі оборони", - підкреслили в штабі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...