Спікер Держдуми вважає, що війна Росії проти України тривала б 4 дні

Середа, 6 квітня 2016, 16:08

Спікер Держдуми Сергій Наришкін вважає, що, якщо б Росія вела бойові дії з Україною, цей конфлікт тривав би максимум чотири дні.

Про це він заявив після виступу німецького політолога Олександра Рара на зустрічі з учасниками Російсько-німецького семінару в Держдумі, повідомляють "РИА Новости".

"Олександре, я думаю, що ви ж реальний політик, ви ж не вірите заявами українського керівництва про те, що Україна воює з Росією. Якби з якихось причин Росія змушена була б вести військові дії, відбивати агресію країни, схожої за своїм потенціалом з Україною, то я сподіваюся, що всі розуміють, скільки б днів цей конфлікт тривав – два, три, максимум чотири дні. І всі розуміють, який результат був би цього конфлікту", – заявив Наришкін.

"А те, що відбувається в Донбасі – відбувається вже два роки. Ось вам відповідь на питання, з ким воює режим Києва", – додав він.

Він заявив, що Росія, так само, як і Німеччина, що є міжнародним посередником або гарантом виконання мінських угод.

"Як ви сказали, Росія зараз веде три війни – в тій чи іншій мірі бере участь в трьох збройних конфліктах. Щоб картина була повною, треба визнати, що саме в цих трьох озброєних конфліктах і причому практично в тому ж статусі бере участь і Німеччина", – сказав він.

"При цьому сьогодні, нагадаю, Німеччина головує в ОБСЄ. Тому відповідальність на Німеччині ще більша", – вважає Наришкін.

"Росія, дійсно, бере участь – і весь світ бачить, яким чином Росія бере участь в цьому важкому кривавому конфлікті (в Сирії — ред.). У Росії є невелика коаліція партнерів, Іран бере участь, курдські повстанці і урядова армія. Але і Німеччина бере участь у цьому конфлікті, в іншому альянсі, в коаліції, правда, просто результати дій тієї коаліції поки не зрозумілі", – заявив Наришкін.

На цю заяву вже відреагував секретар РНБО України Олександр Турчинов.

"Мабуть в Росії дійсно серйозні проблеми, якщо навіть спікер Держдуми РФ Наришкін говорить, що вони не протримаються і чотирьох днів, воюючи з такою країною, як Україна", – зіронізував він на своїй сторінці у Facebook.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування