У Криму знищили майже дві тонни "санкційних" овочів і фруктів

Четвер, 7 квітня 2016, 22:54

В анексованому Росією Криму знищили майже дві тонни овочів і фруктів, вилучених силовиками на сімферопольському оптовому ринку "Кримський Привоз".

Про це повідомили у прес-службі підконтрольної Москві прокуратури півострова.

"Встановлено, що на ринку реалізовували продукцію, яка, згідно з відповідними указами президента Російської Федерації, заборонена до ввезення, оскільки країнами її походження є країни Європи і Туреччина. Загалом виявили майже 2 тонни санкційних овочів і фруктів, які були вилучені і того ж дня утилізовані", – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією відомства, перевірці підлягало "дотримання законодавства при реалізації сільськогосподарської продукції та міграційного законодавства".

"Матеріали щодо семи підприємців, які торгували забороненою продукцією, спрямовані в управління Росспоживнагляду для притягнення до адміністративної відповідальності... Крім того, щодо восьми осіб складено адміністративні матеріали за порушення міграційного законодавства", – зазначили у відомстві.

Напередодні кримський адвокат Жан Запрута повідомив, що на ринках у Сімферополі вранці 6 квітня російські силовики влаштували тотальну перевірку документів, після чого провели низку затримань. Адвокат вказав на перевищення посадових повноважень силовиками і зажадав правової оцінки.

Обмежувальні заходи на імпорт продуктів харчування і сільськогосподарської продукції Росія запровадила щодо країн, які впровадили раніше санкції проти Москви через її окупації українського Криму і агресії на сході України.

З 6 серпня 2015 року виявлені нелегальні продукти, відповідно до указу президента Росії Володимира Путіна, почали знищувати, а не повертати постачальникам, як раніше.

Як відомо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Крим Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування