Прокурор зняв арешт із квартири за прикладом "екс-зятя" Ківалова

П'ятниця, 8 квітня 2016, 11:22

Суд зняв арешт із квартири заступника прокурора Подільського району Києва Олексія Білого, затриманого за отримання хабара.

Про це свідчить ухвала Апеляційного суду міста Києва від 21 березня, пишуть "Наші гроші".

Підставою для зняття арешту стало те, що дана квартира після розлучення належить колишній дружині Білого, де вона проживає з їхнім сином.

Білий розлучився з дружиною 29 травня 2009 року після 1,5 року спільного життя.

29 грудня 2009 року Шевченківський райсуд в порядку поділу спільного майна подружжя визнав право власності на квартиру за колишньою дружиною прокурора. Цю ухвалу в судовому реєстрі знайти не вдалося.

Олексій Білий разом із колишнім прокурором Подільського району столиці Сергієм Нечипоренком були затримані 30 листопада 2015 року при передачі хабара за закриття справи Олега Горбаля.

У жовтні 2011 року була порушена кримінальна справа щодо колишнього голови спостережної ради "Укргазбанку" Олега Горбаля. Його звинувачували у заволодінні коштами рефінансування Нацбанку разом із головою правління та заступником директора Дирекції VІР-банкінгу "Укргазбанку".

Вони у лютому 2009 року видали "Фінансовій компанії "МКС-Інвест" 90 млн грн. кредитів, які далі за фіктивними договорами були перераховані на рахунки TOB "Торгтрансмаш" і TOB "Укразіятранш", підконтрольних заступнику директора Дирекції VІР-банкінгу.

Роль Горбаля полягала у тому, що він через свою фірму "Голденстаілгруп" передав у заставу "Укргазбанку" за вказаними кредитами приміщення площею 639 кв м по вул. Воздвиженській, 60-В, у столиці, яке фактично належало територіальній громаді Києва.

23 травня 2014 року провадження у кримінальній справі проти Горбаля було закрите у зв’язку з відмовою прокурора Коржа Р.О. від підтримання державного звинувачення в суді.

Та в липні того ж року прокуратура Подільського району почала нове розслідування за заявою гендиректора КП "Дирекція з управління та обслуговування житлового фонду Подільського району" про те, що невстановлені особи шляхом обману оформили право власності на комунальне майно по вул. Воздвиженській, 60-В.

Саме за закриття цього провадження Білий і Нечипоренко вимагали від Горбалів $150 тисяч. Під час передачі хабара їх затримали.

У березні 2016 року суд зняв арешт із приміщень і квартири Нечипоренка, оскільки виявилося, що все це належить його дружині Ірині Орєховій, з якою вони одразу після затримання екс-прокурора розлучилися. Орєхову називали позашлюбною донькою Сергія Ківлова, хоча сам Ківалов це заперечує.

Під арештом ще залишаються автомобілі Нечипоренка й Орєхової: Mercedes-Benz ML 350, Land Rover Range Rover, Chevrolet Express, Toyota Land Cruiser 200, Hyundai Tucson і ЗАЗ 968М. Також арештовано половину ділянки площею 0,0125 га, половину будинку площею 296,3 кв м і половину нежитлових приміщень, які належать Нечипоренку.

У Білого також арештовано дві ділянки площею 0,25 га і 0,12 га у Київській області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...