Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд повернув посаду одіозному екс-заступнику начальника ГСУ поліції

П'ятниця, 8 квітня 2016, 12:10
Суд повернув посаду одіозному екс-заступнику начальника ГСУ поліції

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Національної поліції Григорія Мамку.

Цю інформацію "Українській правді" підтвердили в прес-службі Національної поліції.

 
Суд вирішив, що Мамка не підлягав атестації

За словами директора Департаменту комунікації Нацполіції Ярослава Тракала, про це 7 квітня повідомили адвокати Мамки.

Тракало зазначив, що підстав, з яких суд поновив Мамку на посаді, у рішенні вказано декілька:

"Зокрема суд вважає, що Мамка не підлягає атестації і що атестаційна комісія не надала належної оцінки його регалій. За словами юристів, суд фактично підмінив собою колегіальний орган - атестаційну комісію і провів ще раз переатестацію".

Речник Нацполіції наголосив, що жодні клопотання захисту (всього їх було 7) суд не взяв до уваги. "Суд виніс рішення на закритому засіданні і адвокати Нацполіції не змогли надати докази в повному обсязі", - вказав він.

"Дуже важливий момент, на який адвокати звертають увагу: суд визнав незаконним рішення атестаційної комісії, але не скасував рішення апеляційної комісії", - також зазначив Тракало.

Отже згідно з рішенням суду, дії Нацполіції щодо проведення переатестації Мамки визнано "незаконними", рішення Центральної атестаційнгої комісії щодо невідповідності Мамки займаній посаді скасовується, наказ Хатії Даканоідзе про звільнення заступника начальника ГСУ поліції теж скасовано. Мамку мають поновити на посаді з 8 квітня.

Тракало також зазначив, що поліція буде оскаржувати це рішення суду.

За словами адвокатів, Атестаційна комісія також не була належним чином повідомлена про розгляд справи у порядку письмового провадження.

Водночас, за версією суду "під час судового розгляду справи та на стадії письмового провадження, адвокат і представники поліції не надали суду письмових заперечень проти позову та будь-яких доказів, які б доводили правомірність їх дій щодо атестації та звільнення Мамки Григорія Миколайовича".

Як відомо, глава Нацполіції України Хатія Деканоідзе заявляла, що реформу поліції можуть звести нанівець рішення судів про поновлення на роботі працівників МВС, які не пройшли переатестацію.

"Конвеєром відбуваються закриті засідання, і я дуже боюся, що стара суддівська система зробить усе, щоб знищити реформу поліції", – зазначила вона.

Керівник Національної поліції звільнила Григорія Мамку в грудні 2015 року.

Глава Одеської обладміністрації Міхеіл Саакашвілі, відзначав, що цей керівник одного з центральних підрозділів був "стовпом корупційної системи рекету і втручання в бізнес старої міліції".

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування