Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У зоні карабаського конфлікту оголошено "період тиші"

П'ятниця, 8 квітня 2016, 12:24

Баку і Єреван домовилися про поновлення режиму припинення вогню з 15:00 за місцевим часом (13:00 за к.ч.).

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Азербайджан" в азербайджанському Міноборони.

"За посередництва бакинського офісу ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного хреста з 15:00 до 20:00 планується провести пошук і подальше транспортування тіл військовослужбовців, загиблих на полі бою", - сказали у відомстві.

Раніше у військовому керівництві невизнаної Нагірнокарабаської республіки "Інтерфакс" повідомили, що за сприяння Червоного хреста між сторонами конфлікту досягнута домовленість про початок "в умовах найсуворішого дотримання режиму перемир'я" пошуку тіл загиблих військовослужбовців.

Прес-секретар Міноборони НКР Сенор Асратян повідомив "Інтерфакс", що "цей процес координуватиметься не лише офісом Міжнародного комітету Червоного хреста, але і Організації з безпеки і співпраці в Європі".

Як заявила агенції представник єреванської місії МКЧХ Зара Аматуні, Міжнародний комітет Червоного хреста вже сприяє сторонам карабаського конфлікту в пошуку тіл загиблих і без вісти зниклих.

"Ми вже працюємо. Сприяємо сторонам в пошуку тіл загиблих і без вісти зниклих, в організації їх передачі рідним, проведення обміну", - сказала Аматуні.

Ситуація в зоні карабаського конфлікту різко загострилася в ніч на 2 квітня. Почалися бойові дії із застосуванням авіації і артилерії.

Сторони звинуватили одна одну в порушенні перемир'я на лінії зіткнення. Сторони конфлікту заявляють про значні втрати супротивника і обмежені власні втрати.

У вівторок у Баку і столиці невизнаної Нагірнокарабаської республіки Степанакерті заявили про досягнення угоди про припинення вогню в зоні карабаського конфлікту з 12:00 за місцевим часом (10:00 за к.ч.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування