Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін’юст вносить до реєстру не всіх корупціонерів - ГПУ

П'ятниця, 8 квітня 2016, 12:42

Генпрокуратура вказала Міністерству юстиції України на неналежне ведення ними реєстру "корупціонерів". Таким чином, на держслужбу можуть знову потрапити корупціонери.

Про це сказано у повідомленні ГПУ.

Там нагадали, що до початку ведення Національним агентством з питань запобігання корупції Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, Міністерство юстиції України продовжує здійснювати повноваження щодо забезпечення ведення Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Однак, як вказує ГПУ, Мін’юст неналежно виконує покладені Законом обов’язки.

Так, упродовж 2015 року до відповідальності за вчинення корупційних та пов’язаних із корупцією правопорушень притягнуто 2 475 осіб, з яких до Реєстру внесено лише 990, що становить 40 % від загальної кількості. До Реєстру до цього часу не внесено рішення судів, які набрали законної сили та направлені до Міністерства юстиції України протягом 2013–2014 років.

Відсутність відповідної інформації у Реєстрі може призвести до прийняття на державну службу осіб, яким це заборонено законом.

"У зв’язку з цим, Генеральною прокуратурою України з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню вимог цього Закону 04.04.2016 в порядку ч. 3 ст. 65 Закону внесено подання", - сказано у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування