МІН'ЮСТ РФ АНОНСУВАВ ПЕРЕДАЧУ СЕНЦОВА УКРАЇНІ

П'ятниця, 8 квітня 2016, 16:20
МІН'ЮСТ РФ АНОНСУВАВ ПЕРЕДАЧУ СЕНЦОВА УКРАЇНІ

Мін'юст Росії доручив тюремній службі підготувати документи для вирішення питання про передачу Україні чотирьох засуджених, включаючи режисера Олега Сенцова, для подальшого відбування покарання на Батьківщині.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на прес-службу відомства.

У той же час в Мін'юсті підкреслили, що остаточне рішення буде прийнято федеральними судами Росії.

Згідно з повідомленням, 7 квітня в Мін'юст надійшов запит від України щодо передачі Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова та Юрія Солошенка для подальшого відбування покарання в Україні.

"На підставі звернень української сторони, які надійшли 10 березня 2016 року, Мін'юст Росії листами від 25 березня направив у Федеральну службу виконання покарань доручення підготувати необхідні документи для вирішення питання передачі зазначених засуджених, а також перевірити наявність або відсутність підстав, що перешкоджають цій передачі. Про це в той же день направили повідомлення в Мінюст України", – заявили в прес-службі.

Як відомо, 7 квітня Мін'юст України повідомив, що звернувся до Росії з проханням видати Сенцова та інших, але відповіді поки немає.

У той же час в Мін'юсті додали, що щодо Савченко такий запит поки що не посилався, оскільки все ще є надія на вирішення її питання політичним шляхом.

25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера з Криму Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів у Криму.

Кольченка російський суд також визнав винним в участі у терористичному угрупованні, співучасті в терористичному акті і засудив до 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...