Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіст просить справу проти Путіна за "захоплення влади" і тероризм

Субота, 9 квітня 2016, 16:37

Російський журналіст Аркадій Бабченко просить правоохоронні органі порушити справу за фактом "захоплення влади" Володимиром Путіним і рядом інших осіб, а також через агресію проти України.

Про це він написав у своєму блозі на сайті "Эхо Москвы" й у Facebook, коментуючи внесення до Держдуми РФ пакета антитерористичних законопроектів, згідно з яким "неповідомлення про злочин терористичного спрямування" і "сприяння екстремістській діяльності" призводить до кримінальної відповідальності.

Відповідні зміни в російське законодавство запропонували голова думського комітету з безпеки й протидії корупції Ірина Ярова й голова комітету Ради Федерації з оборони й безпеки Віктор Озеров.

"У Держдуму внесено законопроект про виказування ("донос" – ред.). Автори документа пропонують доповнити Кримінальний кодекс статтею "Неповідомлення про злочин", чи той, що готується, чи вже скоєний. Ідеться про тероризм ... насильницьке захоплення влади й збройний заколот. Нова стаття передбачає позбавлення волі на термін до 3 років", - пише Бабченко.

"Дорога наша Ірино Анатоліївно! Повністю поділяючи Ваш законопроект, а також бажаючи уникнути відповідальності за недоносительство, доношу до Вашого відома, що 6 травня 2012 року громадяни РФ Путін В. В., Чуров В. Є., Колокольцев В.АО, Бастрикін О.І, Бортників О.В. й інші невстановлені особи вчинили діяння, яке кваліфікується за ст. 278 КК РФ "Насильницьке захоплення влади", - заявляє він.

"Також із лютого по травень 2014 року громадяни РФ Путін В.В, Шойгу С.К, і ще три встановлені особи підготували, організували й вчинили на території держави Україна діяння, які кваліфікуються за ст. 279 КК РФ "Збройний заколот", - додає журналіст.

Крім того, на його думку, "навесні 2014 року тими ж громадянами Путіним В.В, Шойгу С.К. та іншими було підготовлено, організовано й скоєно діяння, яке кваліфікується за ст. 353 КК РФ "Планування підготовка, розв'язання чи ведення агресивної війни", а також за ст. 205 КК РФ "Тероризм".

"Прошу розслідувати, порушити (справу) й посадити", - закликав публічно журналіст.

Яровая предложила наказывать за "несообщение о преступлении". В Госдуму внесен законопроект о доносительстве. Авторы док...

Posted by Аркадий Бабченко on Friday, April 8, 2016

Згадані в повідомленні: президент Росії Володимир Путін; екс-депутат і донедавна голова ЦВК РФ Володимир Чуров; міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев; голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін; директор ФСБ Росії, голова Національного антитерористичного комітету РФ і керівник Ради керівників органів безпеки й спецслужб країн СНД. Олександр Бортніков; міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...