Саакашвілі розповів, чого чекати на річницю трагедії "2 травня"

Неділя, 1 травня 2016, 16:49

Річницю трагедії "2 травня" використовують і зовнішні, і внутрішні сили, які не хочуть миру в Україні. 

Про це 1 травня на брифінгу заявив глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі. 

"Грунтуючись на тому досвіді, який я маю з путінською Росією, я не маю жодного сумніву, що вони готують провокації, вони будуть, чи спробують використати річницю трагедії 2 травня, щоб розхитати ситуацію в Одесі і Україні... Є конкретна інформація, яку ми отримуємо від СБУ та інших служб - досить тривожна", - зазначив Саакашвілі. 

З іншого боку, за його словами, є люди, "яким дуже невигідні зміни, які ми провели чи намагаємося провести в Одесі". 

"Це корупціонери, місцеві мафіозі, багато хто з них пов'язаний з Москвою тісно, це не викликає жодних сумнівів", - додав він. 

Також Саакашвілі зазначив, що не до кінця задоволений ходом розслідування справи про події 2 травня 2014 року в Одесі, і новий генпрокурор має довести до кінця цю справу.

Глава ОДА також нагадав, що до забезпечення правопорядку в Одесі на річницю трагедії будуть залучені близько 3 тис. правоохоронців та Нацгвардійців.

При цьому Саакашвілі підкреслив, що будь-які повідомлення про те, що нібито будуть віддаватися накази стріляти на ураження, не відповідають дійсності. 

"Ніхто  ніяких подібних доручень представникам МВС давати накази щодо стрільби на ураження чи чогось подібного не давав", - заявив Саакашвілі. 

Як відомо, у захисті громадського порядку в Одесі беруть участь близько 3 тисяч правоохоронців, з них 500 бійців Нацгвардії. Ще тисяча правоохоронців батальйонів особливого призначення прибули з сусідніх областей.

Також вулиці Одеси патрулюють бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" у кількості 300 осіб.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...