Трамп заявив, що рано чи пізно США почнуть збивати російські літаки

Понеділок, 2 травня 2016, 19:21

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що рано чи пізно США будуть змушені збивати російські винищувачі, які літають у небезпечній близькості від американських кораблів і літаків.

Про це Трамп заявив в інтерв'ю одній з радіостанцій, коментуючи нещодавній випадок з російським літаком, який зробив "бочку" біля американсього літака, повідомляє BuzzFeedNews

"Було б нормальним, якби президент, скажімо, Обама зателефонував Путіну і сказав: "Слухай, зроби нам ласку, не роби цього більше, зупини того маніяка". Але у нас немає такого роду президента", - заявив Трамп.

Він додав, що рано чи пізно таку ситуацію (з поведінкою російських літаків) буде неможливо прийняти, і "у певний момент ви повинні зробити щось".

Трамп додав, що якщо дипломатія не працюватиме, США мають відкрити вогонь.

Як відомо,  у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем російський винищувач Су-27 здійснив небезпечний маневр поруч з літаком-розвідником ВВС США RC-135.

Російський винищувач виконав "бочку" (поворот навколо поздовжньої осі на 360 градусів зі збереженням напрямку польоту) на відстані близько 30 метрів від американського літака.

У Вашингтоні заявили, що такий маневр є непрофесійним і дуже небезпечним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News