Санкції проти РФ за Крим і Донбас США розглядають окремо

Середа, 4 травня 2016, 03:00
Санкції проти РФ за Крим і Донбас США розглядають окремо

Офіційний Вашингтон не має наміру поєднувати санкції проти Росії, пов'язані з незаконною анексією РФ Кримського півострова та її агресією на сході України.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

Дія обмежень для Росії продовжуватиметься, відповідно, до звільнення Криму та виконання Москвою Мінських угод

"Загалом, існуючі санкції накладені нами на Росію з метою тиску на російський уряд, щоб він поважав суверенітет України, територіальну цілісність, в тому числі, відновлення контролю України над її східною частиною. Ми збираємося продовжувати дії санкцій до тих пір, поки Росія не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами", - пояснив Кірбі.

Санкції, які були введені через Крим, за його словами, "залишатимуться чинними доти, поки там триває російська окупація та анексія".

Відповідаючи на запитання щодо недавнього законопроекту на підтримку України, внесеного в Палату представників США, Кірбі зауважив, що Держдеп консультуватиметься із Конгресом з цього питання.

Як повідомлялось, у Палаті представників Конгресу США зареєстровано новий законопроект, який з’ясовує позицію США з приводу нелегальної окупації Криму Росією, посилює санкції проти неї і пропонує інноваційні методи для надання допомоги Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування